Felhasználói kézikönyv  »  Új eszköz keresése

Új eszköz keresése

Egy új eszköz felvételekor, ha nem ismeri annak az IP címét, akkor a program lehetőséget biztosít a keresésre.

Fontos: A keresés funkció csak azokat az eszközöket képes megtalálni, amelyeket már csatlakoztatott a saját WiFi hálózatához és az eszközön lévő led
zöld színben világít! Azok az eszközök, melyek nem tudtak csatlakozni az Ön helyi hálózatához, értelemszerűen nem is találhatóak meg a kereső funkció segítségével!

A keresés kezdő IP címét a program automatikusan kitölti, például: 192.168.0.1. Keresés előtt ezt módosíthatja, amennyiben szükséges.

A gyorskeresés ki vagy bekapcsolásával azt szabályozhatja, hogy egy-egy IP címre elküldött kérés esetén a program mennyi ideig várjon választ, mielőtt a következő IP címet kezdi vizsgálni. Elképzelhető olyan eset, hogy az eszköz ugyan válaszol a kérésre, de az túl lassan érkezik meg és a program már nem veszi figyelembe. Célszerű először gyorskereséssel végigmenni az IP címeken, de ha ez nem hoz eredményt, akkor a gyorskeresést kikapcsolva meg kell próbálni újra.

A kereső funkció egy listába gyűjti azokat a YAWOWAY eszközöket, melyek még nem lettek felvéve a többi közé. Ebből a listából kiválasztva hozzáadható a kívánt eszköz a többihez.