Felhasználói kézikönyv  »  Egy meglévő eszköz keresése

Egy meglévő eszköz keresése

Ha már csatlakoztatta az eszközét saját WiFi hálózatához, akkor előfordulhat, hogy időnként megváltozik az eszköz IP címe és emiatt elérhetetlenné válik. Ez azért van, mert alapbeállítás szerint a WiFi routerek automatikusan választanak IP címet a hozzájuk csatlakozó eszközök számára. Ilyen esetben meg kell keresni, hogy az eszközének mi lett az új IP címe.

Fontos: megoldható, hogy az Ön WiFi routere mindig ugyanazt az IP címet adja az eszköznek, így soha többé nem lesz problémája az IP címekkel és nem kell mindig újra és újra beállítania.

Lekérdezés

Az egyik módszer a megváltozott IP cím meghatározására a lekérdezés. Ehhez először csatlakoznia kell közvetlenül a YAWOWAY eszköz WiFi hálózatához, majd a közvetlen kapcsolaton keresztül gyorsan és egyszerűen lekérdezheti az eszköztől, hogy aktuálisan milyen IP címen érhető el.

Keresés

A keresés funkcióval csak azok a YAWOWAY eszközök találhatóak meg, amelyek már csatlakoztatva lettek a helyi WiFi hálózathoz. A keresés csak akkor járhat sikerrel, ha az eszközön lévő led
zölden világít!

A keresés kezdő IP címét a program automatikusan kitölti, például: 192.168.0.1. Keresés előtt ezt módosíthatja, amennyiben szükséges.

A gyorskeresés ki- vagy bekapcsolásával azt szabályozhatja, hogy egy-egy IP címre elküldött kérés esetén a program mennyi ideig várjon választ, mielőtt a következő IP címet kezdi vizsgálni. Elképzelhető olyan eset, hogy az eszköz ugyan válaszol a kérésre, de az túl lassan érkezik meg és a program már nem veszi figyelembe. Célszerű először gyorskereséssel végigmenni az IP címeken, de ha ez nem hoz eredményt, akkor a gyorskeresést kikapcsolva meg kell próbálni újra.