Felhasználói kézikönyv  »  WiFi kapcsolat

WiFi kapcsolat

Eszköz csatlakoztatása WiFi hálózathoz

YAWOWAY eszközzel kétféle módon kommunikálhat:
1. közvetlenül csatlakozik az eszköz WiFi hálózatához.
2. megadja az eszköz számára az saját WiFi hálózata nevét, jelszavát és az eszköz erre a WiFi hálózatra csatlakozik fel.

Célszerű a második lehetőséget választani, mely több előnnyel jár:
  • nem kell mindig közvetlenül kapcsolódni ahhoz a YAWOWAY eszközhöz, amelyiket el akarja érni
  • nem szakad meg az Ön internetelérése (Amikor közvetlenül kapcsolódik a YAWOWAY eszközhöz WiFi-n keresztül, nem lesz internete!)
  • egyszerre több YAWOWAY eszközt is tud vezérelni

Tennivalók

A következő lépéseket követve csatlakoztathatja saját WiFi hálózathoz a YAWOWAY eszközt:

1. először kapcsolódjon közvetlenül az eszközhöz, annak érdekében, hogy adatokat küldhessen a számára. Ha még nem vette fel az eszközt a többi közé, akkor ezt tegye meg most.

2a. Androidos okostelefon, táblagép esetén kattintson a program bal felső sarkában lévő három vízszintes vonalra. A megnyíló menüből válassza a WiFi kapcsolat menüpontot.

2b. Windowsos számítógép, laptop esetén a program bal oldalán látható listából válassza ki az adott eszközt, kattintson rajta jobb gombbal, majd a megnyíló menüből válassza a WiFi kapcsolat menüpontot.

3. A program kigyűjti egy listába az elérhető WiFi hálózatok neveit. Válassza ki a saját WiFi hálózatát, majd adja meg azt a jelszót, amellyel kapcsolódni lehet ehhez.
Ha nem látja a saját WiFi hálózatát, akkor kattintson az Elérhető WiFi hálózatok keresése gombra. Ekkor a program újra ellenőrzi, hogy milyen hálózatok érhetőek el. Ha továbbra sincs találat, akkor válassza a "Manuálisan adom meg a WiFi hálózat nevét" lehetőséget és írja be annak a WiFi hálózatatnak a nevét, amelyhez csatlakoztatni szeretné az eszközt.
Fontos: ügyeljen a kis és nagy betűk közötti különbségekre!

4. Adja meg a WiFi hálózatának jelszavát.
Fontos: ügyeljen arra, hogy a jelszót helyesen írja be. Ha véletlenül elgépeli, a YAWOWAY eszköz nem fog tudni az Ön WiFi hálózatához csatlakozni.

5. Kattintson az Eszköz csatlakoztatása gombra. Ekkor a program elküldi az adatokat az eszköznek. A teljes folyamat akár 10-20 másodpercet is igénybe vehet! Közben a dobozon lévő led színe az alábbiak szerint változik:
narancssárga lesz, amint megkapja az adatokat
rövid időre piros lehet, abban az esetben ha volt az eszköznek WiFi kapcsolata és az most megszakad
citromsárga színre vált, amikor sikeresen kapcsolódott az Ön WiFi routeréhez
kékeszöld színű lesz, amikor az Ön WiFi routere IP címet ad az eszköznek
végül zöld színre vált, amikor a csatlakozási folyamat teljesen befejeződött és az eszköz használatra kész
Ettől kezdve az eszközt bármikor elérheti saját hálózatán belül, már nem lesz szükség arra, hogy közvetlenül kapcsolódjon hozzá. Azonban jó ha tudja, hogy ebben az esetben is adott a lehetőség rá, hogy bármikor közvetlen WiFi kapcsolaton keresztül érje el az eszközt!

Ha a csatlakozási folyamat közben hiba lép fel, mert például elgépelt, hibás jelszót kap az eszköz, akkor az alábbi módon alakul a led színe:
narancssárga lesz, amint megkapja az adatokat
pirosra vált, amikor megszakad a WiFi kapcsolat
lila színű lesz, amikor a hibás adatokkal történő bejelentkezési kísérletet az Ön WiFi routere elutasítja
Ebben az esetben ismételje meg a folyamatot ügyelve arra, hogy jó WiFi hálózatot válaszon ki és a helyes jelszót adja meg.

Fontos: akár sikeres, akár sikertelen volt most a kapcsolódás az Ön WiFi hálózatához, a következő bekapcsolásnál a YAWOWAY eszköz automatikusan megpróbál újra csatlakozni a megadott adatokkal!

Megváltozhat az IP cím

Nagyon fontos tudnivaló, hogy miután az eszközt csatlakoztatta a saját WiFi hálózatához, az eszköznek új IP címe lesz, amin keresztül elérhető! Ezt az IP címet az Ön WiFi routere fogja kiosztani az eszköznek, ahányszor csak bekapcsolja azt.

Az eszköz adatlapján lehetőség van arra, hogy megtekintse, vagy módosítsa ezt az IP címet. Erre persze mindaddig nincs szükség, amíg az eszköz IP címe nem változik meg.

Fontos: ahányszor az eszközt kikapcsolja hosszabb időre, a következő bekapcsoláskor elképzelhető, hogy az Ön WiFi routere mindig más és más IP címet oszt ki a YAWOWAY eszköznek.

Ilyen esetben módosítani kell az adatlapon lévő IP címet. Ha nem tudja mi az új cím, akkor a Hibakeresés gombra kattintva megkeresheti, hogy melyik IP címen érhető el az eszköz.

Van azonban lehetőség arra is, hogy ezt ne kelljen állandóan megismételni! Ehhez arra lesz szükség, hogy az Ön WiFi routerénél be kell állítani, hogy az adott YAWOWAY eszköznek minden kapcsolódáskor ugyanazt azt a fix IP címet adja.

Eszköz leválasztása WiFi hálózatról

Ha már csatlakoztatta az eszközt a saját WiFi hálózatához, akkor lehetősége van arra, hogy az eszközből kitörölje a csatlakozáshoz szükséges WiFi hálózat nevét, jelszavát. E művelet elvégzéséhez kattintson erre a gombra. Ekkor a dobozon lévő led az alábbik szerint változik:
narancssárgára változik, amint az eszköz megkapja a törlési parancsot
kék lesz, miután a törlés funkció rendben befejeződött

Fontos: Az eszköz WiFi kapcsolata az adatok törlésekor még nem szakad meg! Azonban az eszköz következő bekapcsolásakor már nem tud csatlakozni az Ön hálózatához és csak közvetlen WiFi kapcsolattal lesz elérhető!