Felhasználói kézikönyv  »  Kétszínű fényeffekt

Kétszínű fényeffekt

A kétszínű fényeffekt használatakor minden második fényforrás színe lesz azonos, annak megfelelően, hogy mely színek lettek kiválasztva. Egy fényforrás két RGB ledből áll. Módosítható a fényerő, illetve a fényerő változásának a sebessége, valamint a két szín fényerőváltozásának időbeli eltolása egymáshoz képest.

Fényeffekt küldése

Erre a gombra kattintva a fényeffektnél beállított összes érték kiküldésre kerül az eszköznek. Használatára csak akkor van szükség, ha hiba történt az adatküldés közben és a fényeffekt nem a beállításoknak megfelelően jelenik meg, vagy ha egy másik fényeffekt fut és egy lépésben akarjuk megváltoztatni az összes értéket (fényerő, szín, stb.).

Fényerő

A fényerő maximuma 0 és 100% között tetszés szerint változtatható.

Sebesség

A fényerő változásának sebessége állítható be itt.

Első és második szín

Ennél a fényeffektnél két különböző szín állítható be, külön a páros és páratlan fényforrásokhoz.

Fontos: kérjük vegye figyelembe, hogy az Ön telefonjának, monitorának színe bizonyos mértékben eltérhet a kábelen található ledek színárnyalatától!

Első és második szín telítettsége

A szín telítettségének mértéke határozza meg a fehér szín és a kiválasztott szín közötti átmenetet. Ha a telítettséget leveszi nullára, akkor bármilyen szín is volt kiválasztva, az eredmény fehér szín lesz. Ha például meleg fehér színt szeretne beállítani, akkor színnek válasszon sárgát (30 körüli érték) és fokozatosan vegye lejjebb a telítettséget. Rózsaszín előállításához induljon ki a piros színből és szintén csökkentse a telítettség értékét.

Eltolás

Az eltolás mértéke határozza meg azt az időbeli különbséget, mely alapján a két szín fényereje változik egymáshoz képest. Ha például ezt a csuszkát középre állítja (128-as érték), akkor amikor az egyik szín fényereje a maximumon van, a másik színhez tartozó ledek nem világítanak. Ha a csuszka az elején vagy a végén van (0 vagy 255-ös érték), akkor mind a két szín fényereje azonos ütemben változik. Köztes értékek esetén hol az egyik szín fényereje kezd el előbb nőni, hol a másiké.

Példák

Hat előre beállított példa található ennél a fényeffektnél. Egyszerűen csak válassza ki, amelyiket meg szeretné tekinteni.