Felhasználói kézikönyv  »  Szivárvány effekt

Szivárvány effekt

A szivárvány színű fényeffektnél a fényfüzér RGB ledek a színei automatikusan kerülnek beállításra. A kábel elejétől a végéig a szivárvány összes színe megjelenik. Módosítható a fényerő, valamint a fényerő és a szín változásának a sebessége.

Fényeffekt küldése

Erre a gombra kattintva a fényeffektnél beállított összes érték kiküldésre kerül az eszköznek. Használatára csak akkor van szükség, ha hiba történt az adatküldés közben és a fényeffekt nem a beállításoknak megfelelően jelenik meg, vagy ha egy másik fényeffekt fut és egy lépésben akarjuk megváltoztatni az összes értéket (fényerő, szín, stb.).

Visszafelé

Meghatározhatjuk a fényerő és a színváltozás terjedésének az irányát. E gombra kattintva a kábel végétől az eszköz doboza felé halad a fényeffekt.

Előre

Meghatározhatjuk a fényerő és a színváltozás terjedésének az irányát. E gombra kattintva az eszköz dobozától a kábel vége felé halad a fényeffekt.

Különböző

A fényerő minden lednél eltérő ütemben változik.

Egyforma

A fényerő minden lednél egyformán változik.

Fényerő

A fényerő maximuma 0 és 100% között tetszés szerint változtatható.

Fényerő változásának sebessége

A fényerő válozásának sebessége állítható be itt.
Tipp: próbálja ki, hogy a fényerő változásának sebessége, illetve a szín változásának sebessége közül az egyik érték nullára van állítva!

Szín változásának sebessége

A szín változásának sebessége állítható be itt. Ha ez nulla, akkor minden fényforrás színe állandó. Ha nullánál nagyobb, akkor a fényforrások színei a szivárvány színei szerint folyamatosan változnak.
Tipp: próbálja ki, hogy a fényerő változásának sebessége, illetve a szín változásának sebessége közül az egyik érték nullára van állítva!

Példák

Hat előre beállított példa található ennél a fényeffektnél. Egyszerűen csak válassza ki, amelyiket meg szeretné tekinteni.