Felhasználói kézikönyv  »  Futófény effekt

Futófény effekt

A futófény effektet használva egy vagy akár több fényforrás fénye "fut" végig a kábelen. Ennek színét az elsődleges színnél választhatjuk ki. Másodlagos színnél a többi fényforrás színe változtatható meg. Így lehet adni egy alapszínt a ledfüzérnek, mely különböző a futófénytől. Egy fényforrás két RGB ledből áll.

Tipp: a két különböző szín fényereje külön-külön változtatható, így ha az egyik fényerőt levisszük nullára, akkor csak egy szín fut végig a ledsoron.

Fényeffekt küldése

Erre a gombra kattintva a fényeffektnél beállított összes érték kiküldésre kerül az eszköznek. Használatára csak akkor van szükség, ha hiba történt az adatküldés közben és a fényeffekt nem a beállításoknak megfelelően jelenik meg, vagy ha egy másik fényeffekt fut és egy lépésben akarjuk megváltoztatni az összes értéket (fényerő, szín, stb.).

Visszafelé

E gombra kattintva a futófény iránya a kábel végétől az eszköz doboza felé halad.

Előre

E gombra kattintva a futófény iránya az eszköz dobozától a kábel vége felé halad.

Azonnali váltás

Amikor elsődleges színnél kiválasztott szín a következő fényforrásra kerül, akkor az új szín ott azonnal megjelenik.

Fokozatos váltás

Amikor elsődleges színnél kiválasztott szín a következő fényforrásra kerül, akkor az új szín fokozatosan jelenik meg.
Tipp: ez a beállítás csak alacsony sebesség mellett látványos. Gyors sebesség esetén célszerűbb az Azonnali váltást kijelölni!

Sebesség

Az elsődleges szín futási sebessége állítható be itt.

Fényforrások száma

Ez határozza meg, hogy hány fényforrás jelenik meg az elsődleges színnel.

Elsődleges és másodlagos szín

A fényeffektben szereplő két szín választható ki itt.

Fontos: kérjük vegye figyelembe, hogy az Ön telefonjának, monitorának színe bizonyos mértékben eltérhet a kábelen található ledek színárnyalatától!

Elsődleges és másodlagos szín fényereje

A két szín fényererejének a maximuma 0 és 100% között külön-külön változtatható.

Elsődleges és másodlagos szín telítettsége

A szín telítettségének mértéke határozza meg a fehér szín és a kiválasztott szín közötti átmenetet. Ha a telítettséget leveszi nullára, akkor bármilyen szín is volt kiválasztva, az eredmény fehér szín lesz. Ha például meleg fehér színt szeretne beállítani, akkor színnek válasszon sárgát (30 körüli érték) és fokozatosan vegye lejjebb a telítettséget. Rózsaszín előállításához induljon ki a piros színből és szintén csökkentse a telítettség értékét.

Példák

Hat előre beállított példa található ennél a fényeffektnél. Egyszerűen csak válassza ki, amelyiket meg szeretné tekinteni.