Felhasználói kézikönyv  »  Parti fényeffekt

Parti fényeffekt

Hangulatvilágítás RGB ledekkel szilveszteri bulikhoz, kerti partikhoz, bármilyen egyéb összejövetelekhez, amelyekhez gyors ütemben változó fényeffektek illenek.

A parti fényeffekt nagyon sok beállítási lehetőséget tartalmaz. Első használatkor javasoljuk, hogy tekintse meg a példákat és tanulmányozza át, hogy az egyes példáknál milyen beállítások milyen változást eredményeznek, annak érdekében, hogy Ön is látványos fényeffekteket hozhasson létre!

Az egyes paraméterek módosítását kis mértékben végezze el! Sok esetben már az érték eggyel való növelése, csökkentése is jelentős változást okoz a fényeffekt megjelenésében.


Fényeffekt küldése

Erre a gombra kattintva a fényeffektnél beállított összes érték kiküldésre kerül az eszköznek. Használatára csak akkor van szükség, ha hiba történt az adatküldés közben és a fényeffekt nem a beállításoknak megfelelően jelenik meg, vagy ha egy másik fényeffekt fut és egy lépésben akarjuk megváltoztatni az összes értéket (fényerő, szín, stb.).

Felosztás: nincs

Ebben az esetben a kábelen futó fényeffekt az elejétől a végéig tart a Visszafelé és Előre gombok által meghatározott irányban.

Felosztás: fél kábel

Ebben az esetben a kábel két félre lesz felosztva. A fényeffekt a kábel mindkét felén egyszerre, de egymással mindig ellentétes irányban fut majd.

Felosztás: negyed kábel

Ebben az esetben a kábel négy részre lesz felosztva. A fényeffekt a kábel minden negyedén egyszerre, de egymással mindig ellentétes irányban fut majd. Ezt a lehetőséget leginkább hosszabb kábelek esetén érdemes használni.

Visszafelé

Meghatározhatjuk a fényeffekt terjedésének az irányát. E gombra kattintva a kábel végétől az eszköz doboza felé halad a fényeffekt. Ha a kábel több részre van felosztva, akkor az egyes részeknél mindig ellentétes irányban halad a fényeffekt az előző részhez képest.

Előre

Meghatározhatjuk a fényeffekt terjedésének az irányát. E gombra kattintva az eszköz dobozától a kábel vége felé halad a fényeffekt. Ha a kábel több részre van felosztva, akkor az egyes részeknél mindig ellentétes irányban halad a fényeffekt az előző részhez képest.

Fényerő

A fényerő maximuma 0 és 100% között tetszés szerint változtatható.

Fényerő változásának sebessége

A fényerő változásának sebessége állítható be itt.
Tipp: próbálja ki, hogy a fényerő változásának sebessége, illetve a szín változásának sebessége közül az egyik érték nullára van állítva!

Hullám

A Parti fényeffekt lehetőséget biztosít arra is, hogy a fényerő ne csak folyamatosan csökkenjen illetve növekedjen, hanem tetszés szerinti hullámforma mentén változzon. Az alkalmazásban több, különböző hullámforma áll rendelkezésre, melyek alakja még változtatható is az A, B, C paraméterrel, illetve Tempó beállítással.

Fényerő hullámforma

Itt jelenik meg a kiválasztott hullámforma alakja. A grafikonon minél magasabbra megy a görbe, annál fényesebb lesz azon a ponton a világítás.

Paraméter A

Ennek a paraméternek a változtatása hatással van a hullámforma alakjára. Minden hullám típusnál más és más módon befolyásolja ez az érték a görbe alakját.
Fontos: Ezt az értéket kis lépésekben módosítsa! Sok esetben már az érték eggyel való növelése, csökkentése is jelentős változást okoz a fényeffekt megjelenésében.

Paraméter B

Ennek a paraméternek a változtatása hatással van a hullámforma alakjára. Minden hullám típusnál más és más módon befolyásolja ez az érték a görbe alakját.
Fontos: Ezt az értéket kis lépésekben módosítsa! Sok esetben már az érték eggyel való növelése, csökkentése is jelentős változást okoz a fényeffekt megjelenésében.

Paraméter C

A C paraméter a hullámforma hosszát befolyásolja.

Tempó

Ha a tempót a legkisebb értékre állítja, akkor a fényeffekt futása folyamatos lesz a kábel egyik végétől a másikig. Ezt az értéket növelve a fényeffekt futása lassabban indul el, de sokkal gyorsabban végig is fut a kábelen.

Kezdő és befejező szín

A fényeffekt az itt kiválasztott két szín közötti színeket játssza le. Abban az esetben, ha minden színt szeretne megjeleníteni, akkor a kezdő értéket nullára, míg a befejező színt a legnagyobb értékre, 359-re állítsa.

Fontos: kérjük vegye figyelembe, hogy az Ön telefonjának, monitorának színe bizonyos mértékben eltérhet a kábelen található ledek színárnyalatától!

Szín változásának sebessége

A szín változásának sebessége állítható be itt. Ha ez nulla, akkor minden fényforrás színe állandó. Ha nullánál nagyobb, akkor a fényforrások színei a kezdő és befejező színek szerint folyamatosan változnak.
Tipp: próbálja ki, hogy a fényerő változásának sebessége, illetve a szín változásának sebessége közül az egyik érték nullára van állítva!

Szín telítettsége

A szín telítettségének mértéke határozza meg a fehér szín és a kiválasztott szín közötti átmenetet. Ha a telítettséget leveszi nullára, akkor bármilyen szín is volt kiválasztva, az eredmény fehér szín lesz. Ha például meleg fehér színt szeretne beállítani, akkor színnek válasszon sárgát (30 körüli érték) és fokozatosan vegye lejjebb a telítettséget. Rózsaszín előállításához induljon ki a piros színből és szintén csökkentse a telítettség értékét.

Szín ismétlése

Ha ez az érték egy, akkor a kezdő és befejező szín közötti színátmenet egyszer halad végig a kábelen. Ha ez az érték egynél nagyobb, akkor a kiválasztott két szín közötti színátmenet annyiszor ismétlődik a kábelen, amilyen értéken ez a beállítás van.

Példák

Hat előre beállított példa található ennél a fényeffektnél. Egyszerűen csak válassza ki, amelyiket meg szeretné tekinteni.