Felhasználói kézikönyv  »  Kifestő

Kifestő

A Kifestő fényeffekt használatával minden fényforrás minden ledjének színe egyedileg beállítható. Ha az eszköz több kábellel rendelkezik, akkor akár minden egyes kábelen különböző színek lehetnek.

Lehetőség van a megadott színek ismétlésére és animálására is. Folyamatosan változhat a fényerő, vagy akár a színek is.


Fényeffekt küldése

Erre a gombra kattintva a fényeffektnél beállított összes érték kiküldésre kerül az eszköznek. Használatára csak akkor van szükség, ha hiba történt az adatküldés közben és a fényeffekt nem a beállításoknak megfelelően jelenik meg, vagy ha egy másik fényeffekt fut és egy lépésben akarjuk megváltoztatni az összes értéket (fényerő, szín, stb.).

Véletlenszerű

Erre a gombra kattintva az összes kábel összes ledje véletlenszerűen választott színnel fog világítani.

Fényforrások

A kábelen lévő fényforrások két RGB ledből állnak. Erre a gombra kattintva e két led színe mindig azonos lesz, azok együtt változtathatóak.

Ledek

A kábelen lévő fényforrások két RGB ledből állnak. Erre a gombra kattintva e két led színe különböző is lehet, azokat egymástól függetlenül lehet változtatni.

Minden kábelen azonos színek

Ezt a lehetőséget választva csak az első kábelen lévő fényforrások színeit lehet módosítani. A többi kábel színe automatikusan az első kábel beállításait veszi át. Értelemszerűen ez a funkció csak olyan eszközöknél használható, melyek egynél több kábel tartalmaznak.

Minden kábelen különböző színek

Ezt a lehetőséget választva mindegyik kábel fényforrásainak színeit egymástól függetlenül is lehet módosítani. Értelemszerűen ez a funkció csak olyan eszközöknél használható, melyek egynél több kábel tartalmaznak.

Fényforrás ismétlése

Lehetőség van arra, hogy a kábel elején lévő fényforrások színeit megismételjük végig a kábel teljes hosszában. Ehhez 8 gomb áll rendelkezésre.

Ha például azt szeretnénk, hogy a kábelen felváltva legyenek piros és zöld színek, akkor az első fényforrás színét állítsuk pirosra, a második zöldre, majd kattintsunk a 2-es gombra.

Ha mondjuk lila, sárga és kék színeket szeretnénk ismételni, akkor értelemszerűen állítsuk az első három fényforrás ezekre a színekre, majd a 3-as gombra történő kattintással másoljuk végig ezt a három színt a teljes kábelen.

Visszafelé

Ha a fényerő különböző ütemben változik minden lednél, akkor meghatározhatjuk a terjedés irányát. E gombra kattintva a kábel végétől az eszköz doboza felé halad a fényeffekt.

Előre

Ha a fényerő különböző ütemben változik minden lednél, akkor meghatározhatjuk a terjedés irányát. E gombra kattintva az eszköz dobozától a kábel vége felé halad a fényeffekt.

Különböző

A fényerő minden lednél eltérő ütemben változik. A terjedés iránya változtatható.

Egyforma

A fényerő minden lednél egyformán változik, ezért a terjedés irányának meghatározására ebben az esetben nincs szükség.

Fényerő

A fényerő maximuma 0 és 100% között tetszés szerint változtatható.

Szín

Itt módosíthatjuk a kijelölt fényforrás, illetve a led színét. Ez a módosítás mindig csak az aktuálisan kijelölt elemre vonatkozik.

Fontos: kérjük vegye figyelembe, hogy az Ön telefonjának, monitorának színe bizonyos mértékben eltérhet a kábelen található ledek színárnyalatától!

Fényforrások, ledek színei

Ezen a részen tudjuk kijelölni, hogy melyik fényforrásnak, illetve RGB ledeknek a színét akarjuk megváltoztatni. Az aktuálisan kijelölt elem fekete kerettel lesz jelölve.

Többkábeles eszköz esetén egymás alatt helyezkednek el az egyes kábelek fényforrásai. Beállításoktól függően csak az első, illetve bármelyik kábel fényforrásának színe módosítható.

Kérjük, vegye figyelembe a beállított irányt is: ha a Visszafelé irány van kijelölve, akkor a fényforrások számozása is fordított, vagyis nem a kábel elejétől, hanem a végétől értendő.

A Windowos YAWOWAY alkalmazásban lehetőség van egy adott színt kimásolni vágólapra (Ctrl + C), majd egy másik fényforrást választva ugyanolyan színre beállítani azt (Ctrl + V).

Fényerő változásának sebessége

A fényerő változásának sebessége állítható be itt.
Tipp: próbálja ki, hogy a fényerő változásának sebessége, illetve a szín változásának sebessége közül az egyik érték nullára van állítva!

Kábelek közötti eltolás

Ez a lehetőség csak többkábeles eszköz esetén használható, abban az esetben is csak akkor, ha a fényerőváltozás a Különböző értékre van állítva. Ha ezek a feltételek adottak, akkor itt beállítható, hogy a fényerő változása minden kábelen azonos időben történjen (0 érték), vagy egymáshoz képest időben eltolva.

Szín változásának sebessége

A szín változásának sebessége állítható be itt.
Tipp: próbálja ki, hogy a fényerő változásának sebessége, illetve a szín változásának sebessége közül az egyik érték nullára van állítva!

Példák

Hat előre beállított példa található ennél a fényeffektnél. Egyszerűen csak válassza ki, amelyiket meg szeretné tekinteni.