Felhasználói kézikönyv  »  Fix IP cím beállítása

Fix IP cím beállítása

Miután a YAWOWAY eszközt csatlakoztatta a saját WiFi hálózatához az eszköz minden bekapcsolásakor az Ön WiFi routere fog IP címet adni. Alapértelmezett esetben ez az IP minden alkalommal más és más lehet, ami olyan problémához vezet, hogy az eszköz nem lesz elérhető az Androidos, illetve a Windowsos YAWOWAY alkalmazásban. Ez a probléma megoldható úgy, hogy a WiFi router beállításainál megadja, hogy az adott eszköznek mindig ugyanaz az IP cím kerüljön kiosztásra. Ezt egyszer kell beállítania és azt követően többé nem lesz gondja arra, hogy az eszköz milyen IP címen érhető el.

A különféle gyártmányú WiFi routereknél más és más módon érhető el a fix IP cím megadási lehetősége. Pontos leírásért tájékozódjon a WiFi routere használati útmutatójában. Általánosságban az alábbi lépések szükségesek a beállításhoz:

1. Annak érdekében, hogy a YAWOWAY eszköznek fix IP cím kerüljön kiosztásra, Önnek szüksége lesz majd az eszköz hálózati címére (MAC address). Az eszköz adatlapját megnyitva, a tulajdonságok listájában megtalálja ezt. Ilyesmit keressen:
Eszköz hálózati címe: 5c:cf:7f:8c:22:07

2. A WiFi routerek többsége egy weblapon keresztül beállítható. Böngészőjébe írja be a 192.168.0.1, vagy 192.168.1.1 címet. Általában ezek valamelyikén található a WiFi router, de persze lehet, hogy az Ön esetében más a cím.

3. A WiFi router menüjében keresse meg a DHCP részt. Ez a szolgáltatás biztosítja a WiFihez kapcsolódó eszközök IP címeinek a kiosztását.

4. Ezen a weblapon kell találnia egy olyan lehetőséget, hogy megadhat egy hálózati címet (MAC address) és egy hozzá tartozó fix IP címet. Írja be oda YAWOWAY eszköz hálózati címét és azt az IP címet, amelyiken el akarja érni az eszközt.

5. A WiFi router beállítása után az eszköz adatlapját megnyitva, adja meg az imént beállított fix IP címet, ahol az eszköz elérhető lesz a jövőben.

6. Elképzelhető, hogy szükség lesz arra, hogy az eszközt áramtalanítsa pár másodpercre. A következő bekapcsoláskor a WiFi routere már az újonnan megadott IP címet kell, hogy kiossza az eszköznek.